ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Αριστερίζω, γι’ αυτό είμαι ΑΕΚ»


Tο φθινόπωρο του 2003, το εξώφυλλο του περιοδικού ΒΗΜΑgazino φιλοξενούσε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία προφίλ του τότε ποδοσφαιριστή της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντέμη Νικολαΐδη. Ο κεντρικός τίτλος κάτω από την καλλιτεχνική φωτογραφία έγραφε: «Αριστερίζω, γι’ αυτό είμαι ΑΕΚ».
Το φθινόπωρο του 2003, η Ελλάδα ήταν μια άλλη χώρα. Ήταν η εποχή που η πολιτική πόλωση κινούταν μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ήταν η εποχή της προολυμπιακής Ελλάδα που ζούσε τις τελευταίες μέρες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη και ετοιμαζόταν να δώσει το τιμόνι της χώρας στον Κώστα Καραμανλή. Ο Συνασπισμός με το ζόρι έμπαινε στη Βουλή. Ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν ποδοσφαιρικά αυτοεξόριστος στην Μαδρίτη, έχοντας φύγει από την Ελλάδα και την ΑΕΚ μετά την ανοιχτή ρήξη του με τον τότε ισχυρό άνδρα της ομάδας, Μάκη Ψωμιάδη. Λίγο καιρό πριν είχε δείξει τις ποδοσφαιρικές αντιεξουσιαστικές του τάσεις ανακοινώνοντας πως σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διαιτητικές αδικίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποχωρεί από την Εθνική ομάδα. Στο μπράτσο του βρισκόταν το τατουάζ με το σήμα της Original, του μεγαλύτερου συνδέσμου οργανωμένων οπαδών της ομάδας και σε λίγους μήνες ετοιμαζόταν να μπλεχτεί με τα διοικητικά της ομάδας, σηματοδοτώντας το βραχύβιο πέρασμα του ως διοικητικός παράγοντας της ομάδας. Τα λόγια του για την αριστερά, ταίριαζαν απόλυτα με τα γονίδια του συλλόγου. Το ήξερε καλά, πάντα ήξερε το DNA της ομάδας του.

H AEK ανέκαθεν ταίριαζε με τον χαρακτηρισμό «Συνασπισμός του ποδοσφαίρου». Αν υπάρχει μια ταυτοποίηση των οπαδών της ΑΕΚ διαχρονικά, αυτή έχει να κάνει με την αριστερά. Παραδοσιακά, ως ομάδα προσφύγων, με το κέντρο των οπαδών της στις λαϊκές συνοικίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Ιωνίας, με την ποδοσφαιρική μοίρα της να είναι σε μια αέναη μάχη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, η κυρίαρχη πολιτική διήγηση των οπαδών της ΑΕΚ έμοιαζε να βρίσκεται λίγο πιο αριστερά από το κέντρο.

Αν υπάρχει μια στιγμή που αυτή η ισορροπία δοκιμάστηκε σκληρά, ήταν στις 16 Μαρτίου 2013, όταν στο 84o λεπτό της αναμέτρησης της ΑΕΚ με την Βέροια, ο νεαρός ποδοσφαιριστής της ομάδας Γιώργος Κατίδης σκόραρε το νικητήριο γκολ και πανηγύρισε με ναζιστικό χαιρετισμόΗ σκηνή στο dailymotion προς του φιλάθλους. Η ΠΑΕ ΑΕΚ, αντέδρασε άμεσα και λίγες μέρες μετά, στις 19 Μαρτίου, αποφάσισε τη διακοπή του συμβολαίου του. Οι οπαδοί της ΑΕΚ, με επίσημη ανακοίνωση τους αποκήρυξαν άμεσα τον παίκτη, καταδίκασαν την ενέργεια του και τον χαρακτήρισαν persona non grata στο γήπεδο. Μοιάζει αυτονόητο, αλλά δεν θα γινόταν σε όλες τις ομάδες του κόσμου.
[Panayiotis Tzamaros/FOSPHOTOS]


Η πατρότητα της έκφρασης «Συνασπισμός του ποδοσφαίρου», ανήκει στον Δημήτρη ΧατζηχρήστοΑπό την στήλη "Οι Αθηναίοι" της Lifo, πρώην αρχηγό των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ. «Η ΑΕΚ έχει πολλά κοινά στοιχεία με την αριστερά. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του ποδοσφαίρου. Εγώ δεν είμαι αριστερός. Γνωρίζοντας, όμως, τον Νικολαΐδη, κατάλαβα γιατί το ΚΚΕ δεν θα γίνει ποτέ εξουσία στην Ελλάδα» είχε πει παλαιότερα, πριν αποχωρήσει από τη θέση του αρχηγού της Original, πετώντας και ένα καρφί για τον άνθρωπο που κάποτε λάτρευε. Κανείς από τους δύο, ούτε ο Ντέμης Νικολαΐδης, ούτε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος δεν είναι πια στην επίσημη ΑΕΚ. Ο χαρακτηρισμός για την αριστερά όμως ισχύει –έστω και με εξαιρέσεις, έστω και με εξάρσεις που απέχουν πολύ από την μετριοπάθεια των early ’00s, όταν το να δηλώνεις «αριστερός» ήταν μια πολύ πιο εύκολη έννοια από τη σημερινή.


Antifa και ΑΕΚ
 

Η Original παραδοσιακά είχε μια συμπάθεια, όχι μόνο στην αριστερά και τις αντιφασιστικές δράσεις, αλλά και στις αντιεξουστικές ομάδες της Αθήνας. Δεν είναι τυχαίο πως για πάνω από 10 χρόνια οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ είναι αδελφοποιημένοιAEK - Livorno: 10 years of brotherhood με τους ενεργούς αντιφασίστες οπαδούς της ιταλικής Λιβόρνο. Οι φίλοι της ιταλικής ομάδας είναι βαθύτατα πολιτικοποιημένοι, ενώ η Λιβόρνο θεωρείται η «αριστερή» ομάδα του Καμπιονάτο με πάρα πολλές κόντρες εντός –και κυρίως εκτόςγηπέδων με τους ακροδεξιούς οπαδούς της Λάτσιο. Οι οπαδοί της ΑΕΚ, της Λιβόρνο και της γαλλικής ΜαρσέιγΑΕΚ & MARSEILLE - BROTHERS έχουν δημιουργήσει ένα «Τρίγωνο Αδελφοποίησης» (Triangle of brotherhood) μεταξύ τους, το οποίο περιλαμβάνει ανταλλαγή οπαδών, εκδρομές από και προς τα γήπεδά τους, κοινές συμπάθειες και αντιπάθειες, αλλά ενίοτε και τουρισμό, όχι για ποδοσφαιρικούς, αλλά και για πολιτικούς λόγους, όπως για μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας…
 
Το club της ΑΕΚ στα Εξάρχεια εδράζεται στην οδό Μεσολογγίου, λίγα μέτρα από τον τόπο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη του 2008. Ανήκει στο δίχτυ της Original, αλλά κινείται και λειτουργεί αυτόνομα, όχι μόνο από την υψηλή ιεραρχία των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και του γενικότερου “συστήματος” των Εξαρχείων. Μεγάλο μέρος των μελών του, είναι πιτσιρικάδες που ανδρώθηκαν στην εποχή των «Δεκεμβριανών» του 2008. Είναι η γενιά του Γρηγορόπουλου, πρόκειται για μια δυναμική και αυτόνομη παρουσία πέριξ των Εξαρχείων, όπως φαίνεται και σε ένα από τα βίντεοAEK se dromous kai poreies από τις πορείες και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τα τελευταία χρόνια.


«Τα Εξάρχεια έχουν αλλάξει ριζικά. Δίπλα στις αλληλέγγυες πράξεις, τα Στέκια Μεταναστών, τους ανθρώπους που θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν με αλληλέγγυες πράξεις, κινείται ένας παράλληλος κόσμος. Υπάρχει ένα μέρος χουλιγκανισμού, ένα μέρος “προστασίας” της περιοχής. Δεν συνδέεται τίποτα άμεσα με την ΑΕΚ, αλλά οι φήμες λένε πως μέλη του club, λειτουργώντας παράλληλα με αυτό έχουν ενεργή παρουσία στην περιοχή», λέει ο Σ., κάτοικος Εξαρχείων για δεκαετίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ βρίσκονται στις παρυφές της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», μια από τις πιο ενεργές ομάδες στον αντιεξουσιαστικό χώρο με προτίμηση στις καταδρομικές επικοινωνιακές παρεμβάσεις. Οι πιο πρόσφατες δράσεις της ομάδας ήταν η διακοπή δελτίου ειδήσεων στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, το ντου στο Χίλτον κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση και τα επεισόδια στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
 
Το σύντομο φλερτ με την ακροδεξιά
 


Υπήρξε μια εποχή όμως, που οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν και ακροδεξιά στοιχεία ανάμεσα τους. Στην δεκαετία του ’80 είχε ιδρυθεί η φιλοφασιστική ΤΟΦΑ (Τρομοκρατική Οργάνωση Φιλάθλων ΑΕΚ), η οποία κατόρθωσε να ενταχθεί στην Original, γρήγορα όμως απομονώθηκε και μετονομάστηκε σε Getto. Τα μέλη του αυτόνομου αυτού συνδέσμου κατά καιρούς αναρτούσαν φασιστικά πανό, ελληνικές σημαίες δίπλα σε αυτές με τον στόχο και τον κέλτικο σταυρό. Η δράση τους όμως ήταν περιορισμένη και ελεγχόμενη. Για μια εποχή, τα ακροδεξιά στοιχεία ενταγμένα είτε στον Σύνδεσμο των Getto των Πατησίων προσπάθησαν να εισχωρήσουν στις εξέδρες των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος.
 
Πριν από μια δεκαετία είχε εμφανιστεί στο γήπεδο της ΑΕΚ και ο άγνωστο στο ευρύ κοινό τότε, Γιάννης Λαγός, ως στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Ο Λαγός και η ομάδα του προσπάθησαν να κρεμάσουν ορισμένα ακροδεξιά πανό, αλλά μετά από εσωτερικά επεισόδια και συνολική καταδίκη των οπαδών της ΑΕΚ, δεν κατάφερε να εισχωρήσει. Το Getto club, έπειτα από πιέσεις, προχώρησε σε μεγάλη διαδικασία εκκαθάρισης και πλέον έχει ενταχθεί στην ομπρέλα της Original. O πρώην αρχηγός του Getto, Γ. Βασιλόπουλος, έχει εξοριστεί από την εξέδρα των οπαδών της ΑΕΚ και συχνάζει στο γήπεδο της Προοδευτικής, έχοντας πάρει «οπαδική μεταγραφή» ως οργανωτής της εξέδρας της ομάδας του Κορυδαλλού.

Το Club των Πατησίων είναι πάντα στην σκιά της Original, αριθμώντας αισθητά λιγότερα μέλη, παραμένει εκτός ελέγχου Original, δεν έχει ακριβώς αριστερή στάση –με ορισμένους να μιλάνε και για ακροδεξιά στοιχεία– και οι σχέσεις τους είναι τουλάχιστον διπλωματικές. Είναι αυτό που έχει τις καλύτερες σχέσεις με την νυν διοίκηση της ομάδας και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, όπως αποδεικνύεται από τις ετήσιες παρουσίες του ισχυρού άντρα της ομάδας στους χορούς του Club των Πατησίων.


Οι διαχρονικές κόντρες με την διοίκηση

Η Original, μετά από ένα αναγνωριστικό διάστημα και αρκετές συζητήσεις, έχει τον ρόλο της ήπιας αντιπολίτευσης με την διοίκηση Μελισσανίδη. Υπήρξαν αρκετές συναντήσεις, προσφορές και προειδοποιήσεις ανάμεσα στη διοικούσα επιτροπή της Original και τον ηγέτη της ομάδας. Ο νυν ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, γνωρίζοντας καλά τον ποδοσφαιρικό χώρο, προσπάθησε να προσεγγίσει και να περιορίσει τον έλεγχο των οπαδών προς την διοίκηση που την τελευταία ταραγμένη δεκαετία της ομάδας ήταν έντονος, αφού η Original είχε αναλάβει για ένα διάστημα και την διοίκηση των ερασιτεχνικών τμημάτων της ομάδας. Αφού ξεκαθαρίστηκαν οι «κόκκινες γραμμές» του Μελισσανίδη, έγιναν προτάσεις για την πρόσληψη οπαδών της Original ως security στο γήπεδο καθώς και για άλλες διευκολύνσεις σχετικά με τα εισιτήρια, αλλά δεν βρέθηκε κοινό σημείο τομής. Δεν είναι κακές οι σχέσεις τους, αλλά ελαφρώς «κριτικές» από τους οπαδούς προς τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ.

Ο ιστορικός ηγέτης της Original, Δημήτρης Χατζηχρήστος, για ένα μεγάλο διάστημα είχε μπλεχτεί με τα διοικητικά της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και λόγω της περίεργης σχέσης του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη –αλλά και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα και είναι πια σταθερός συνεργάτης του Μελισσανίδη– αποφασίστηκε να αποχωρήσει από το τιμόνι των οργανωμένων. Οι αποφάσεις της Original πλέον λαμβάνονται με το σύστημα της συμμετοχικής δημοκρατίας. Μια διοικούσα επιτροπή 6 ατόμων (με αριστερή πολιτική προσέγγιση) διοικεί τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ και για κάθε απόφαση, από την πολιτική που θα κρατήσουν μέχρι τις ανακοινώσεις που θα εκδοθούν, γίνονται συνελεύσεις με το σύστημα της αμεσοδημοκρατίας.

Το παρελθόν έχει δείξει πως οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν παραδοσιακά περίεργες σχέσεις με κάθε διοίκηση της ομάδας τους. Στις 23 Ιουλίου του 2002, όταν ο Μάκης Ψωμιάδης επέστρεφε ως διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ και εμφανιζόταν δίπλα στον Γρηγόρη Γεωργάτο, πάνω από τη Νέα Φιλαδέλφεια διακρίνονταν πυκνοί καπνοί. Το Audi TT του Γεωργάτου δεχόταν επίθεση με μολότοφ, με αποτέλεσμα ο Ψωμιάδης και οι μπράβοι του να εξαπολύσουν ανθρωποκυνηγητό μέχρι τη Λεωφόρο Δεκελείας, όπου και έσπασαν ένα πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στο οποίο είχαν καταφύγει οπαδοί της ΑΕΚ. Τον περασμένο Ιανουάριο, λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Μάκη Ψωμιάδη και ενώ η ΠΑΕ ΑΕΚ έστειλε στεφάνι στη κηδεία του, οι οργανωμένοι ανήρτησαν πανό με το σαφές «Η ΠΑΕ συγχωρεί, ο λαός της ΑΕΚ ποτέ».


Κι αν η κόντρα με τον αψύ Μάκη Ψωμιάδη ήταν αναμενόμενη, κανείς δεν περίμενε οι οπαδοί της ΑΕΚ να διαφωνήσουν σε τόσο ακραίο σημείο με το άλλοτε αγαπημένο τους παιδί, τον «ένα από εμάς» Ντέμη Νικολαΐδη. Η κόντρα ξεκίνησε την σεζόν 2005-2006. Ενώ η πρώτη χρονιά του Ντέμη στη διοίκηση της ΑΕΚ (2004-2005) σημαδεύτηκε από την απόλυτη συσπείρωση των οπαδών της ομάδας, τον Σεπτέμβριο όλα άλλαξαν στο γήπεδο του Περιστερίου.

Οι μάχες μεταξύ των οργανωμένων της ΑΕΚ και του Ατρόμητου Περιστερίου οδήγησαν τον Ντέμη σε μια πρωτόγνωρη κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα: Έδωσε στη δημοσιότητα δυο ονόματα οπαδών της ΑΕΚ που αναγνωρίστηκε να έχουν συμμετοχή στα επεισόδια. Ποτέ, καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να πλησιάσει την κίνηση της διοίκησης Νικολαΐδη να σπάσει την ομερτά μεταξύ διοίκησης και οργανωμένων. Η πολιτεία δεν στήριξε ποτέ την ρηξικέλευθη και γεμάτη ρίσκα απόφαση του Ντέμη, η κόντρα κλιμακώθηκε, τα επεισόδια ήταν όλο και συχνότερα, με αποτέλεσμα ο Νικολαΐδης να το πάει ακόμα πιο πολύ στα άκρα. Λίγους μήνες μετά, έπειτα από επεισόδια στη Λιβαδειά που είχαν ως αποτέλεσμα να καεί βαν του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, πλήρωσε καταχωρήσεις σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της εποχής με τις φωτογραφίες όσων συμμετείχαν στα επεισόδια, ζητώντας από όποιον αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους οπαδούς να επικοινωνήσει μαζί της. Το γυαλί έσπασε οριστικά, ο Ντέμης μετά το 2008 αποχώρησε από τη διοίκηση και ακόμα και σε εποχές που η ΑΕΚ βρισκόταν στην διοικητική ανυποληψία, το όνομα του Ντέμη εμφανιζόταν δίπλα στο λήμμα «χαφιές» από τους οργανωμένους της Original. Ο χρόνος έχει δουλέψει υπερ της εξομάλυνσης ορισμένων προσωπικών σχέσεων, αλλά επίσημα οι δυο πλευρές έχουν ακόμα απόσταση.


H AEK και η πολιτική

Αν υπάρχει μια ταυτότητα που συνοψίζει καλύτερα τους οπαδούς της ΑΕΚ, αυτό είναι η μόνιμη αμφισβήτηση, η αιρετική προσέγγιση και η απέχθεια για οτιδήποτε «mainstream». Μια στιγμή που τα δεδομένα και οι ιδεολογίες μπλέχτηκαν ήταν το Ιούνιο του 2014. Τοτε, η διαμάχη της διοίκησης της ΑΕΚ με τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας κλιμακώθηκε με αφορμή το χτίσιμο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στο μέρος που γκρεμίστηκε το γήπεδο της ομάδας το 2003. Εκείνη την εποχή, οι περισσότεροι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ –πλην εξαιρέσεων– παρακολούθησαν αμήχανα τις επιθέσεις μεμονωμένων οπαδών της ΑΕΚ (αρκετοί εκ των οποίων ήταν μέλη του συνδέσμου των Πατησίων) σε κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας που είχαν μαζευτεί για να συζητήσουν για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Επιθέσεις που έγιναν και στο αντιεξουσιαστικό στέκι της περιοχής, «Στρούγκα», στο υπό κατάληψη κτίριο του πνευματικού κέντρου της Νέας Φιλαδέλφειας, σηματοδοτώντας έναν ήπιο και αμήχανο εμφύλιο με άπειρες συζητήσεις ανάμεσα σε οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ διαφορετικών πολιτικών αποχρώσεων.

Η μακέτα του νέου γηπέδου.


Οι δύο ταυτότητες των περισσότερων οπαδών, η αριστερή προσέγγιση στη ζωή και η αδιαπραγμάτευτη αγάπη για την ομάδα, τις ρίζες και τη Νέα Φιλαδέλφεια μπλέχτηκαν σε ένα σύγχρονο αθλητικό αδιέξοδο, που όπως και στις περισσότερες περιπτώσεις, λύθηκε από τη ζωή. Απ’ ότι φαίνεται το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια θα χτιστεί καθώς η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη συμφωνήσει. Το γήπεδο που θα ονομάζεται «Αγία Σοφία» σύμφωνα με τις μακέτες που έχει επιδείξει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, θα είναι γεμάτο βυζαντινές και θρησκευτικές αρχιτεκτονικές αναφορές, και οι οπαδοί της ΑΕΚ, ακόμα και όσοι ανήκουν σε αριστερές, αντιεξουσιαστικές ομάδες αμφισβήτησης του πολιτικού γίγνεσθαι, ονειρεύονται ήδη το πρώτο παιχνίδι μέσα σε αυτό το αφιλόξενο συμβολικά για την «αριστερά», γήπεδο. Η αγάπη για την ομάδα συνεχίζεται παρά τις αντιφάσεις της ζωής. Έτσι γινόταν πάντα.

Ξεκίνησε ως αθλητικός συντάκτης στο Έθνος, έχει συνεργαστεί με ελληνικά περιοδικά, έχει ασχοληθεί με το ραδιόφωνο και φιλοδοξεί να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Είναι αρχισυντάκτης του περιοδικού BHMagazino.
 
πηγή: insidestory.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ENA KI ENA news Αττική

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

1 σχόλια:

  1. Μα το σήμα της αεκ είναι βυζαντινό και θρησκευτικό. Το γήπεδο τους χάλασε με την ιδιαίτερη βυζαντινή αρχιτεκτονική του; Γιατί επέλεξαν οι αριστεροί να είναι αεκ; Εγώ ΑΡΗΣ είμαι. Οι Πειρατές της αεκ τι είναι πολιτικά; Αυτοί που είχαν αντιδράσει στην έλευση του Τούρκου Ιμπραήμ Κουτλουάι αριστεροί ήταν; Ξέχασες να αναφέρεις τα πανό της αεκ στην Τούμπα με τον πατρο-Κοσμά και τον Άι-Γιώργη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video