ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πασχαλιάτικος αιφνιδιασμός

Οπως δήλωσε ο Τσακαλώτος, με τα θαυμάσια ελληνικά του, το Σαββατοκύριακο θα πέσει ξεθέωμα, για να γίνει «η μετατροπή των συμφωνηθέντων σε κείμενο απόφασης». Οπως διευκρίνισε, θα φτιαχτούν δύο κείμενα: «ένα κείμενο με τους τρεις ευρωπαϊκούς θεσμούς –με τον ESM βασικά- και ένα άλλο κείμενο που είναι μαζί με το ΔΝΤ». Διευκρίνισε, αθώα, ότι «αυτά τα κείμενα μοιάζουν, αλλά δεν είναι και ίδια».

Το καλό το κράτησε για το τέλος: «Δεν φέρνει δόση, γιατί όπως ξέρετε υπάρχει μια διαφωνία. Η Γερμανία και οι  άλλες χώρες θέλουν το ΔΝΤ μέσα, άρα πρέπει να συμφωνήσουμε και με το ΔΝΤ και με την Κομισιόν. Και το Eurogroup να πει ότι προχωράμε. Αρα δεν είναι ότι…». Η φράση του έμεινε ημιτελής για να υπάρχει σασπένς. Μια μέρα μετά, με νέο non paper, πήγε την ολοκλήρωση των δύο κειμένων από την Κυριακή στην Τρίτη, αλλά για δυο μέρες δε θα χαθεί ο κόσμος. Ο στόχος είναι ότι «μέχρι το Πάσχα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία».


Για να τελειώνουμε με τα παπατζιλίκια, ιδού η διαδικασία: θα φτιάξουν τώρα δυο κείμενα, με το δεύτερο να καταγράφει τις διαφωνίες του ΔΝΤ. «Για να μπορούμε να πάμε στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη», όπως είπε ο Τσακαλώτος. Στο μεταξύ, θα συνεχίζονται οι συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, για να γεφυρωθούν οι διαφωνίες και να μπουν οι τελευταίες αντιλαϊκές πινελιές. Και μόλις μπει η μεγάλη βδομάδα, η γνωστή και ως «εβδομάδα των παθών», θα μαζέψουν τον κοινοβουλευτικό λόχο για να ψηφίσει τα νομοθετήματα που έχουν από καιρό στο συρτάρι.

Το εφιαλτικό Ασφαλιστικό (που θα είναι ακόμα πιο εφιαλτικό) και τα νέα δυσβάσταχτα φορολογικά χαράτσια (που θα είναι πιο δυσβάσταχτα, καθώς θα προστεθεί «κάτι ακόμα» στα 3,6 δισ. ευρώ έμμεσων και άμεσων φόρων, που έχουν ήδη προαναγγελθεί, ώστε να επιτευχθεί «συμβιβασμός» με τις θέσεις του ΔΝΤ).

Τι έγινε η αμφισβήτηση του ΔΝΤ από τον ίδιο τον Τσίπρα; Πέρασε κι αυτή στην κατηγορία του «λέμε και καμιά μαλακία για να περάσει η ώρα». Αλλωστε, το μήνυμα από το Βερολίνο ήταν σαφές: προχωράμε με το ΔΝΤ και «βρισκόμαστε ακόμα μακρυά από το στόχο». Κι όταν μιλάει το Βερολίνο, οι Τσιπραίοι στέκονται σούζα και καταπίνουν τους λεονταρισμούς τους. Πρώτη φορά είναι;

Στην πραγματικότητα, όλοι αυτοί οι λεονταρισμοί -ανεξάρτητα από την κατάληξή τους σ' ένα προσωπικό φιάσκο του Τσίπρα- έγιναν μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Για να δοθεί στον ελληνικό λαό η εντύπωση μιας ακόμα «σκληρής διαπραγμάτευσης» και για να συσπειρωθεί ο κυβερνητικός λόχος μπροστά στον κίνδυνο ενός «πιστωτικού γεγονότος». Στην πραγματικότητα, για να προσφερθεί στον κυβερνητικό λόχο ένα άλλοθι για να ψηφίσει τα αντιασφαλιστικά και φορομπηχτικά μέτρα. 'Η ψηφίζουμε ή πέφτουμε είναι το μήνυμα που περνάει το Μαξίμου, εκτιμώντας ότι ο κίνδυνος απώλειας της «κουτάλας» είναι αρκετός για να τους συσπειρώσει όλους και να ψηφίσουν «ναι σε όλα».

Ούτε η επιλογή των συγκεκριμένων ημερών είναι καινούργια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Το έκαναν και τότε που ψήφιζαν το Μνημόνιο. Θεωρούν ότι οι αντιδράσεις των εργαζόμενων θα είναι υποτονικές και θα χαθούν μέσα στο κλίμα των ημερών, για να ξεχαστούν μια βδομάδα μετά, αφού μεσολαβήσει και ένα πενθήμερο διακοπών.

Είναι περιττό να πούμε ότι δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε. Αυτό είναι αυτονόητο καθήκον για κάθε συνειδητό εργαζόμενο. Ενα κίνημα που δεν είναι σε θέση ν' αντισταθεί σήμερα, πώς ν' αντικρίσει με διαφορετικό μάτι το μέλλον του; Πώς να οραματιστεί την απελευθέρωσή του από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς και από το θανάσιμο εναγκαλισμό της αστικής δημοκρατίας και των κομμάτων της;
 

Μετά το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης»: Στην τελική ευθεία για τα εφιαλτικά ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα


«Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Xουλιαράκης, θα συναντηθούν με τους επικεφαλής των θεσμών σήμερα στις 18.30. Στη συνάντηση θα συζητηθεί η διαδικασία μέσω της οποίας οι έως τώρα διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε ένα πρώτο κείμενο συμφωνίας μέσα στις επόμενες ημέρες».

Λίγες ώρες πριν διαβούν την πόρτα του «Χίλτον», την περασμένη Τετάρτη, Τσακαλώτος και Σταθάκης διένειμαν και οι δύο το παραπάνω σύντομο non paper («άτυπη ενημέρωση» χαρακτηρίζεται αυτή η μόδα που έχουν καθιερώσει οι Τσιπραίοι). Μια μέρα πριν, είχε πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο η συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ, που έβαλε τα «κουνημένα» πράγματα στη θέση τους. «Εκλασε η νύφη, σκόλασε ο γάμος», όπως λέει μια αθυρόστομη λαϊκή παροιμία. 'Η αλλιώς, «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

Της συνάντησης Μέρκελ-Λαγκάρντ προηγήθηκε ένα διήμερο «σκληρής διαπραγμάτευσης», με τον Τσίπρα σε ρόλο Δον Κιχώτη που προσπαθεί να σκοτώσει τον δράκο-ΔΝΤ. Πάλι καλά που δεν παρενέβη κι ο Καμμένος απειλώντας ότι θα το κάνει Κούγκι, κι έτσι γλίτωσαν έναν μεγαλύτερο εξευτελισμό.

Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε αστυνομικού τύπου σεναριολογία για το ποιος είχε «βυσματώσει» τα τηλέφωνα των δουνουτούδων και έδωσε την επικοινωνία Τόμσεν-Βελκουλέσκου-Πόποβα στα Wikileaks. Αρκεί το γεγονός ότι ο Τσίπρας έσπευσε να μετατρέψει τη διαρροή σε πολιτικό ζήτημα, στέλνοντας επιστολή στη Λαγκάρντ για να της ζητήσει να… ξεκαθαρίσει τη θέση της. Για να εισπράξει ένα ξεγυρισμένο «ξέχεσμα».

Διότι η Λαγκάρντ υπαινίχτηκε ότι οι παρακολουθήσεις έγιναν από ελληνικές υπηρεσίες και ζήτησε με ιταμό ύφος από τον Τσίπρα: «Εφόσον μας έχετε προσκαλέσει, είναι ζωτικής σημασίας οι αρχές σας να διασφαλίσουν ένα περιβάλλον το οποίο σέβεται την ιδιωτική φύση των συζητήσεων μεταξύ τους, και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που εγγυώνται την προσωπική του ασφάλεια». Η γερμανική «Ταγκεσπίγκελ» έγραψε ευθέως ότι τις παρακολουθήσεις έκανε η ελληνική ΚΥΠ και ο διοικητής της Ι. Ρουμπάτης αναγκάστηκε να βγει από τη σκοτεινιά και με προσωπική του δήλωση να υποστηρίξει ότι η ΚΥΠ δεν κάνει τέτοια πράγματα, προκαλώντας γέλια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Λαγκάρντ ξεκαθάρισε στον Τσίπρα ότι το ΔΝΤ «δεν επικοινωνεί μέσω διαρροών», κάλυψε πλήρως τους υφισταμένους της («η ομάδα αποτελείται από έμπειρο προσωπικό το οποίο εμπιστεύομαι πλήρως και το οποίο έχει την προσωπική μου υποστήριξη») και χαρακτήρισε «ανοησία» την άποψη που είχε εκφράσει ο Τσίπρας, ότι «το προσωπικό του ΔΝΤ θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει ένα πιστωτικό γεγονός σαν διαπραγματευτική τακτική».

Eπί της ουσίας, τώρα, επιτέλους, μάθαμε γιατί δεν κλείνει ακόμα η περιβόητη πρώτη αξιολόγηση του τρίτου Μνημόνιου. Μας το είπε ο ίδιος ο Τσίπρας. Το ΔΝΤ προβάλλει συνεχώς προσκόμματα, γιατί αυτός ο αχώνευτος ο Τόμσεν ζηλεύει! Ζηλεύει που το Μνημόνιο του Τσίπρα πάει καλά, ενώ τα προηγούμενα Μνημόνια πήγαν χάλια! Οπως είπε ο πρωθυπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, «ίσως αυτή η στάση (σ.σ. του Τόμσεν και των δουνουτούδων) να βγαίνει από την ανάγκη να αποδείξουν ότι δεν μπορεί δυο προγράμματα που οι ίδιοι εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν και συμμετείχαν στην υλοποίησή τους  να έχουν αποτύχει παταγωδώς, ενώ το τρίτο πρόγραμμα το οποίο δεν αποτελεί δική τους έμπνευση, αλλά αποτέλεσμα μιας σκληρής μάχης και στο οποίο δεν συμμετέχουν –το μόνο από τα τρία που δεν συμμετέχουν προσώρας-  να δείχνει ότι πετυχαίνει. Δεν μπορούν να το αντέξουν αυτό, όλοι; Δεν ξέρω αν όλοι, σίγουρα πάντως αυτοί που εμπλέκονται στη διαδικασία της παρακολούθησης του σχεδιασμού και της υλοποίησης».

Κατόπιν αυτού, απορούμε γιατί ο λογογράφος του πρωθυπουργού προτίμησε αυτή τη φορά να τον πάρει από τη θάλασσα και να τον μεταφέρει στη στεριά. Από καπετάνιο να τον κάνει οδηγό της Φόρμουλα-1. Στη θέση του «τελευταίου κάβου», στον οποίο αναφερόταν μέχρι τώρα, έβαλε την «τελευταία δύσκολη στροφή, την οποία όμως θα πάρουμε με επιτυχία και θα βγούμε στην τελική ευθεία»! Ωπα, ρε Σουμάχερ. Θα κόψετε συντάξεις, θα διαλύσετε την κοινωνική ασφάλιση, θα βάλετε νέους έμμεσους και άμεσους φόρους και ο ελληνικός λαός πρέπει να σας ευγνωμονεί!

Και η δημόσια επιστολή προς Λαγκάρντ, και η ομιλία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκλήθηκε για να παίξουν οι βουλευτές ρόλους γλαστρών (ουδείς πήρε το λόγο και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος μετά την ομιλία του Τσίπρα) έγιναν καθαρά για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Για να δείξει ο Τσίπρας ότι διαπραγματεύεται σκληρά και ότι παλεύει να διώξει το ΔΝΤ από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το ότι όλο αυτό θα κατέληγε σ' ένα προσωπικό του φιάσκο δεν το είχε σκεφτεί. Εκτός αν το πάει για «ηρωική έξοδο», ώστε ν΄αφήσει την ευθύνη του κλεισίματος της αξιολόγησης σε μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, εκβιάζοντας τα μνημονιακά κόμματα της αντιπολίτευσης να τη στηρίξουν.

Προς το παρόν, δεν έχουμε ενδείξεις για κάτι τέτοιο. Μέρκελ και Λαγκάρντ ξεκαθάρισαν ότι το ΔΝΤ μένει στο ελληνικό «πρόγραμμα» και συμφώνησαν ότι «δυστυχώς δεν είμαστε ακόμα στο στόχο». Οι τροϊκανοί στο «Χίλτον» είχαν κατεβάσει τα μολύβια και μόλις πήραν το μήνυμα από το Βερολίνο ξανάπιασαν δουλειά με τους Τσακαλώτο και Σταθάκη. Με τι ορίζοντα; Για αρχές Μαΐου έκανε λόγο ο Ρέγκλινγκ του ESM, που ποτέ δεν μιλάει στο βρόντο. Για «ένα πρώτο κείμενο συμφωνίας» μίλησαν Τσακαλώτος και Σταθάκης, υπονοώντας ότι η συμφωνία θα μπορούσε να γίνει τμηματικά (καταρχήν συμφωνία ενόψει της συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, διαπίστωση προόδου από το Eurogroup, νομοθέτηση των πρώτων πακέτων μέτρων και μετά ολοκλήρωση της αξιολόγησης). Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο στη Βουλή για νομοσχέδιο που θα ξεκινήσει να συζητιέται τη Μεγάλη Τρίτη! Τελικά, μετά από ώρες συζήτησης με τους τροϊκανούς, ο Τσακαλώτος ανακοίνωσε τη διαδικασία (περισσότερα στη σελίδα 6).

Ολ' αυτά, όμως, αφορούν τη διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση, θα έχουμε δυο εφιαλτικά πακέτα μέτρων (αντιασφαλιστικά και φορομπηχτικά). Αυτό είναι το success story που με περισσό θράσος παρουσίασε ο Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Και κάτι ακόμα: πρέπει να τελειώνουμε με το παραμύθι των «κακών» δανειστών (με «κάκιστο» το ΔΝΤ) και της «καλής» κυβέρνησης. Η ουσία της αντιασφαλιστικής ανατροπής, για παράδειγμα, υπήρξε πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον Τσίπρα.

ΚΟΝΤΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 9 ΑΠΡΙΛΗ

πηγή:  eksegersi.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ENA KI ENA news Αττική

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video