ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Για την ιστορία της Νέας Φιλαδέλφειας και της Μαδύτου

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Μια εργασία μου που αναφέρεται στη φιλαδελφειώτικη και μαδυτινή ιστορική διαδρομή είναι σε εξέλιξη. Τη συγκροτούν ήδη περί τις 2.000 σελίδες, οι οποίες περιλαμβάνουν σημαντικό αριθμό κατατοπιστικών ιστορικών σημειώσεών μου (με πλήθος υποσημειώσεων), φωτογραφίες και ντοκουμέντα, αφηγήσεις, βιογραφικά σημειώματα σημαινόντων προσώπων, πληροφοριακά παραρτήματα, μα και εκτεταμένη βιβλιογραφία.

Πριν αναφερθώ στα αφορώντα τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Μάδυτο από το 1927 μέχρι τη σύγχρονη εποχή, αναφέρομαι στα της Φιλαδέλφειας της Μικράς Ασίας και στα της Μαδύτου της θρακικής χερσονήσου, αλλά και στο αθηναϊκό παρελθόν της σημερινής πόλης – επειδή δε ο αρχικός πληθυσμός της Μικρασιατοπροσφυγούπολής μας ήταν κατά 23,27% από τη Σμύρνη, κατά 10,06% από τα Βουρλά και κατά 12,72% από την Κωνσταντινούπολη (οι υπόλοιποι κατά πολύ μικρά ποσοστά από 118 πόλεις της Μικρασίας) κάνω την αναγκαία αναφορά στη Σμύρνη, στα Βουρλά και στην Κωνσταντινούπολη.


Οι αναφορές μου στα της Φιλαδέλφειας της Μικράς Ασίας, στα της Μαδύτου της θρακικής χερσονήσου, στο αθηναϊκό παρελθόν της σημερινής πόλης, καθώς και στη Σμύρνη, τα Βουρλά και την Κωνσταντινούπολη δεν περιορίζονται σε εγκυκλοπαιδικής μορφής περιορισμένης έκτασης αναφορές, αλλά βοηθούν τη γνώση ως προς την οργάνωση και τη μορφή του δημόσιου, κοινωνικού και ιδιωτικού βίου· και ακόμη περί των προσώπων.

«Και γιατί αυτό;», θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος.

Να η απάντησή μου: Όλα αυτά τα δεδομένα δημιουργούν αντίστοιχες προσωπικές και δημόσιες επιταγές φροντίδας και αρετής, όλα αυτά τα όντα παράγουν δέοντα, δεν πρέπει να ξεχαστούν, να παραμεληθούν και να παραβιαστούν· πρέπει να τεθούν στη βάση της τοπικής μας «ανοικοδόμησης» με σεβασμό, στοργή και σοβαρή σπουδή.

Η απάντηση αυτή θυμίζει τον Κωνσταντινουπολίτη Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Φαίδωνα Βεγλερή – του οποίου τη σεβαστή μορφή δεν ξεχνώ από τη συνύπαρξή μας στην Κίνηση για την Ουσιαστική Αυτοδιοίκηση (ΚΙΝ.ΟΥΣ.Α.) τον πρώτο καιρό της μεταπολίτευσης. Χρησιμοποίησε τα ίδια λόγια την άνοιξη του 1985 σε επιστημονική του ανακοίνωση, όμως λόγο τότε έκανε περί των αναγκαίων για την εθνική μας «ανοικοδόμηση».

Κώστας Π. Παντελόγλου


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ENA KI ENA news Αττική

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video