ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

96 χρόνια από τη θυσία των Προσκόπων του Αϊδινίου

 
Διαβάστε την ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

«Να συγχωρείς … αλλά να μην ξεχνάς …»

Μία πολύ σημαντική εκδήλωση διοργανώνει το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Νέας Φιλαδέλφειας για τα 96 χρόνια από τη θυσία των Προσκόπων του Αϊδινίου. Η εκδήλωση των Προσκόπων της Νέας Φιλαδέλφειας με τίτλο «Θυσίας Μνήμη για τους Προσκόπους Αϊδινίου, Κάτω Παναγιάς και Σωκίων», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 στις 11:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος, Δεκελείας 152 & Ατταλείας 2 Νέα Φιλαδέλφεια. Η Γενοκτονία των Ελλήνων στις αλησμόνητες πατρίδες αποτελεί μία από πιο τις θλιβερές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας. 

Υπάρχουν πολλές παράμετροι και συνιστώσες της Γενοκτονίας, οι οποίες όχι μόνο είναι άγνωστες, αλλά και για πολλά χρόνια αποσιωπήθηκαν, έμειναν στο περιθώριο. Όπως η μαζική σφαγή των 31 προσκόπων του Αϊδινίου έγινε στις 18 Ιουνίου του 1919 από τους τσέτες του Αντνάν Μεντερές. Ακολούθησε η θυσία και άλλων προσκόπων της Ιωνίας. Από τα Σώκια απήχθησαν 78 πρόσκοποι, μικρά παιδιά, που δεν βρέθηκαν ποτέ, ενώ 14χρονα αγόρια έπεσαν θύματα του τουρκικού ξίφους στην Κάτω Παναγιά.... Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα φωτιστούν στιγμές της ιστορίας που η κάθε γενιά έχει την υποχρέωση να μεταφέρει στην επόμενη. Να μεταφέρει ότι η μεγαλύτερη θυσία νεαρών παιδιών σε πόλεμο είναι προσκοπική και δυστυχώς ελληνική..  

Πληροφορίες: Παναγιώτης Γκουβάς Αρχηγός 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Φιλαδέλφειας. τηλ: 6945 939992 e-mail: linx_run@yahoo.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ENA KI ENA news Αττική

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video