Η Μαργαρίτα Μπουλούμπαση μάς ταξιδεύει στην "Πόλη του Φωτός" και κάνει τη διατροφική ανάλυση της γαλλικής κουζίνας, μας μαθαίνει πώς να παρασκευάσουμε ένα παραδοσιακό γαλλικό γλυκό.
"ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ"
Το κύριο χαρακτηριστικό των Γάλλων, χαρακτηριστικό το οποίο μοιάζει πολύ με τις δικές μας συνήθειες, είναι πως συνοδεύουν πάντα το γεύμα τους με ένα ποτήρι καλό κόκκινο κρασί. Το κόκκινο κρασί όπως είναι γνωστό κάνει καλό στην κάρδια και λόγω των πολυφαινολών που περιέχει αυξάνει τα επίπεδα «καλής» χοληστερόλης ενώ ταυτόχρονα μειώνει την «κακή» χοληστερόλη.
Αυτό όμως που κυριαρχεί στην γαλλική κουζίνα είναι η ζαχαροπλαστική...
Από πού να αρχίσεις...
Θα αναφερθούμε ενδεικτικά στα πιο γνωστά, όπως είναι η κρεμ μπρουλέ (crème brûlée), τα μακαρόν (macaron), τα εκλέρ (eclair), τα σου (choux) και φυσικά από τη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα, σε όλους μας αγαπημένα, croissant!!!
Θα αναφερθούμε ενδεικτικά στα πιο γνωστά, όπως είναι η κρεμ μπρουλέ (crème brûlée), τα μακαρόν (macaron), τα εκλέρ (eclair), τα σου (choux) και φυσικά από τη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα, σε όλους μας αγαπημένα, croissant!!!
Βέβαια, ένα από τα πιο γνωστά και πιο διαδεδομένα γλυκά είναι το μιλφέιγ (mille feuille), το οποίο αποτελείται από τρία στρώματα σφολιάτας, που εναλλάσσονται με δύο στρώσεις κρέμα ζαχαροπλαστικής. Το επάνω φύλλο σφολιάτας πασπαλίζεται με άχνη ζάχαρη. Το mille feuille, αν και απολαυστικό, μας «φορτώνει» με πολλές θερμίδες!
Γι' αυτό εμείς, θα παρασκευάσουμε μια εναλλακτική συνταγή ("Λόγω... διατροφής"), όσο πιο light θα μπορούσε να γίνει, φυσικά! ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!
by noreply@blogger.com (ΧΑΪΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ)
via ΧΑΪΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου