ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανδρέας Μποζίκας: Δράση για να μην χαθεί άλλη ανθρώπινη ζωή στη Λ. Αθηνών!


Δήλωση του Ανδρέα Μποζίκα για το πρόβλημα της Λεωφόρου Αθηνών

Μετά και το πρόσφατο δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής ενός νέου ανθρώπου και υπαλλήλου του Δήμου μας, το θέμα της Λεωφόρου Αθηνών, επανέρχεται έντονα, διχάζοντας για μια ακόμη φορά τόσο για τις προτεινόμενες λύσεις για την ασφαλή διέλευσή της από τους πολίτες, όσο και για τον χρόνο που χάθηκε για την υλοποίησή τους.

Ο ετήσιος μέσος όρος των 15 θανατηφόρων ατυχημάτων, ίσως δεν είναι ικανός για να ευαισθητοποιήσει…

Γιατί άραγε;

Η πόλη μας, διχοτομημένη από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 έως και σήμερα από τη Λεωφόρο Αθηνών, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για την «επανένωσή της», την περίοδο των μεγάλων έργων στην Αττική ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Μια περίοδο που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε ακόμα και την υπογειοποίηση της λεωφόρου.

Οι ευθύνες πολλές… Πάρα πολλές…

Σήμερα στην πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, είναι σχεδόν απαγορευτικό να δοθεί άμεση και οριστική λύση σ΄ αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

Η κατασκευή των απαραίτητων πεζογεφυρών ή στην καλύτερη περίπτωση η υπογειοποίηση της λεωφόρου, που είναι όνειρο δεκαετιών για τους Χαϊδαριώτες, χωρίς την ένταξή τους σε χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, είναι εντελώς αδύνατη.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει η σημερινή δημοτική αρχή να υπερβεί τις κομματικές και ιδεολογικές της αγκυλώσεις και να στραφεί στην ανεύρεση χρηματοδοτικών πηγών τόσο στην Ε.Ε. όσο και στο εσωτερικό, μέσω των Π.Ε.Π. Αττικής, Π.Δ.Ε. Σ.Ο.Α.Π., Σ.Ε.Σ. (νέο ΕΣΠΑ) κ.ά.

Όμως μέχρι να υλοποιηθούν τα παραπάνω προγράμματα το πρόβλημα παραμένει και απαιτεί δραστικά μέτρα και άμεση λύση.

Το ερώτημα που προκύπτει προς τη δημοτική αρχή είναι τι γίνεται με την αναμόρφωση των υπόγειων διαβάσεων που ήδη υπάρχουν, έτσι ώστε να γίνουν λειτουργικές, φωτεινές και ασφαλείς για τους δημότες μας που θέλουμε να τις χρησιμοποιούν χωρίς κανέναν απολύτως φόβο.

Πρόκληση αποτελεί όμως και για κάθε εθελοντική οργάνωση, φορέα ή κοινωνία πολιτών του Δήμου μας, να συνεισφέρει και να στηρίξει στην προσπάθεια για την ασφαλή διέλευση των πολιτών, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και συμμετέχοντας σε εργασίες αναμόρφωσης των διαβάσεων, για να μην χαθεί άλλη ανθρώπινη ζωή.


Ανδρέας Α. Μποζίκας
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της παράταξης
«Πάμε να Ενώσουμε το Χαϊδάρι»















by noreply@blogger.com (ΧΑΪΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ)
via ΧΑΪΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ENA KI ENA news Αττική

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video