ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Με συναυλία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ



Με μεγάλη συναυλία στην Πλατεία Δημαρχείου, στην οποία παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, ολοκληρώνονται στο Χαϊδάρι οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές. Στη συναυλία παρευρέθηκα επίσης ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος και η αντιδήμαρχος πολιτισμού Κανέλα Γεωργοπούλου.

Τις εκδηλώσεις άνοιξε η χορωδία του "Αμφίωνα", παρουσιάζοντας αντάρτικα τραγούδια και στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη «η νέα γενιά να γνωρίσει την ιστορία, πως φτάσαμε ως εδώ και στις σημερινές συνθήκες, να πάρει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί, να παλέψει, να αντισταθεί για να φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο. Τέλος είναι σημαντικό το γεγονός για την πόλη μας, το ηρωικό Χαϊδάρι, που γίνεται εδώ η έκθεση του ΚΚΕ και συμβολικό που γίνεται σε δύο πόλεις, στο Χαϊδάρι και την Καισαριανή που ενώνονται με την θυσία των 200 κομμουνιστών της 1η Μάη του 1944».

Σε χαιρετισμό του ο Η. Σταμέλος σημείωσε ότι «τιμούμε μαζί με το Χαϊδάρι την 71η επέτειο από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή. Όχι μουσειακά, αλλά βγάζοντας συμπεράσματα, τα οποία θα μας "φωτίζουν" στον δρόμο που ακολουθούμε σήμερα. Μια υπόσχεση στους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους, ότι θα συνεχίσουμε στον δρόμο που χάραξαν, ώστε να μείνουν αθάνατοι όχι μόνο στην ιστορία, αλλά και για τον δρόμο που θα "φωτίζει" τις επόμενες γενιές».

Ακολούθησε η απονομή συμβολικών μεταλλίων και επαίνων στους λαμπαδηδρόμους, που συμμετείχαν στην λαμπαδηδρομία που πραγματοποιήθηκε χθες, ακολουθώντας τα χνάρια των διακοσίων από το μπλοκ 15 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου εκτελέστηκαν.


Ως αργά το βράδυ συνεχιζόταν η συναυλία με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».




by noreply@blogger.com (ΧΑΪΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ)
via ΧΑΪΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ENA KI ENA news Αττική

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video