ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εγκαινιάστηκε στο Δημαρχείο η έκθεση του ΚΚΕ για την Αντιφασιστική Νίκη

Πηγή: 902.gr

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στα εγκαίνια της έκθεσης του πρωτότυπου αρχειακού υλικού που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕστο Χαϊδάρι για τα 70 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση προσέλκυσε ανθρώπους κάθε ηλικίας.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε: 
«Εγκαινιάζουμε σήμερα την έκθεση της Κεντρικής Επιτροπής για την Αντιφασιστική Νίκη, όχι μόνο σαν ελάχιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές, τους ήρωες του αντιφασιστικού αγώνα, αλλά κυρίως για να γίνει το έναυσμα να αναπτυχθεί η συζήτηση μέσα στο λαό μας, ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες. Να έρθουν σ’ αυτή την έκθεση μαζικά σχολεία, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, εργαζόμενοι, νέοι, διότι περιέχει πλούσιο αρχειακό υλικό από παράνομες προκηρύξεις, εφημερίδες, περιέχει φωτογραφικό υλικό του αγώνα και βεβαίως έργα σπουδαία. Έργα τέχνης αντιστασιακών, που δημιούργησαν για αυτή τη μεγάλη ιστορική νίκη, την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».


Η έκθεση
Στην έκθεση για πρώτη φορά φιλοξενείται φωτογραφικό υλικό από τον φωτογράφο Γιώργο Μπαλάφα που περιλαμβάνουν σπάνια ντοκουμέντα από την περιοχή της Ηπείρου που δρούσε το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ. Σπάνιο αρχειακό υλικό που για πρώτη φορά παρουσιάζεται με έντυπα που δείχνουν τον αντικομμουνισμό που καλλιεργούνταν τις περασμένες δεκαετίες, αναμνήσεις και αφηγήσεις αγωνιστών που δρούσαν σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Σπάνιο υλικό από τη Σοβιετική Ένωση, που αποτυπώνουν το θάρρος και τη δύναμη που αντλούσαν οι λαοί όλου του κόσμου από τη μάχη που έδινε ο Σοβιετικός λαός. Έργα σπουδαίων ζωγράφων, χαρακτών και κάθε είδους καλλιτεχνών με έργα τέχνης εμπνευσμένα από την ηρωική πάλη των κομμουνιστών και του λαού συνολικότερα. Έργα υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας μεγάλων καλλιτεχνών όπως του Οικονομίδη, του Μεγαλίδη, του Φέρτη, του Σεμερτζίδη, του Τάσσου, της Μακρή, του Κατσικογιάννη. Χειρόγραφες εφημερίδες από τόπους εξορίας, παράνομες προκηρύξεις και ανακοινώσεις από τη δράση του ΚΚΕ, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ. Παράνομα έντυπα και υλικά που φωτίζουν την ηρωική πάλη των κομμουνιστών και του ΕΑΜικού κινήματος. Παράλληλα εκτίθενται όπλα του αγώνα.

Η έκθεση θα ολοκληρωθεί στις 10 Μάη και οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από 6 μ.μ. έως 9.30 μ.μ.
Χαιρετισμός του δημάρχου Μ. Σελέκου
Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε το βίντεο του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από τις 9 Μάη 1945 και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του δημάρχου Χαϊδαρίου, Μιχάλη Σελέκου, ο οποίος σημείωσε ότι «είναι σημαντικό το γεγονός για την πόλη μας, το ηρωικό Χαϊδάρι, που γίνεται εδώ η έκθεση του ΚΚΕ και συμβολικό που γίνεται σε δύο πόλεις, στο Χαϊδάρι και την Καισαριανή που ενώνονται με την θυσία των 200 κομμουνιστών της 1η Μάη του 1944». Τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η έκθεση, να γνωρίσει η νέα γενιά την ιστορία και αναφέρθηκε «στην τεράστια συμβολή του ΚΚΕ στο κίνημα που μπόλιασε με τις αξίες και τα ιδανικά του, 100 χρόνια τώρα, πολλές γενιές αγωνιστών μέχρι σήμερα». 
Ομιλία του Β. Βούλγαρη
Στην ομιλία του (ολόκληρη στο συνημμένο), ο Βασίλης Βούλγαρης, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Νοτιοδυτικών συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, σημείωσε ότι η εκδήλωση γίνεται παραμονή της Πρωτομαγιάς, «της ημέρας που η εργατική τάξη τιμά τους νεκρούς της, που προειδοποιεί την αστική τάξη ότι θα φέρει εις πέρας την ιστορική της αποστολή, να συντρίψει τον καπιταλισμό, να οικοδομήσει τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό». 
Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ τιμά τους αγωνιστές της αντιφασιστικής πάλης, τα θύματα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, «τιμά και υπερασπίζεται την τεράστια προσφορά της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών, του θρυλικού Κόκκινου Στρατού, του Κομμουνιστικού Κόμματος των Μπολσεβίκων που με ηγέτη τον Ιωσήφ Στάλιν οδηγήθηκε στη νίκη ενάντια στη Ναζιστική Γερμανία και τους συμμάχους της».
Αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες παράλληλες και διαφορετικές εκθέσεις πρωτότυπου αρχειακού υλικού, φωτογραφίας και έργων τέχνης στο Χαϊδάρι και στην Καισαριανή, «που η ιστορία ζωντανεύει, οι εικόνες παίρνουν χρώμα και “μιλάνε” (...) δείχνουν τον ανυπέρβλητο ηρωισμό, το μέγεθος της δράσης και των δεσμών, δεσμών αίματος που εδώ και 96 χρόνια οικοδομεί το ΚΚΕ με το λαό μας» και απηύθυνε κάλεσμα στο λαό της Δυτικής Αθήνας και σε όλους όσους αναζητούν να μάθουν την ιστορική αλήθεια, να επισκεφθούν τις εκθέσεις.
Μέσα από το «ταξίδι στην ιστορία» αποδεικνύεται με τον πιο ηρωικό τρόπο πως «όταν η εργατική τάξη και ο λαός χειραφετηθούν, οργανωθούν και παλέψουν αποφασιστικά δεν υπάρχει δύναμη που μπορεί να τους υποτάξει. Και σε αυτή την πάλη πρώτος, βασικότερος και κυριότερος αιμοδότης ήταν, είναι και θα είναι το τιμημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας» τόνισε ο Β. Βούλγαρης.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Στρατόπεδο του Χαϊδαρίου μια από τις πιο βάρβαρες φυλακές, το οποίο αναδείχθηκε σε σύμβολο αγώνα και αντίστασης και τόνισε: 
«Η αντοχή και η ικανότητα του ΚΚΕ ως κόμματος παντός καιρού είναι προϋπόθεση για να αναδειχθούν όλες οι αρετές της εργατικής τάξης ως τάξης απελευθερώτριας από την εκμετάλλευση, την κρίση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, μαζί με τους συμμάχους της.
Τιμάμε τον αντιφαστικό αγώνα των λαών, εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε.
Το ΚΚΕ με το αίμα των καλύτερων παιδιών του έχει αποδείξει την αφοσίωσή του στην εργατική τάξη, στο δίκαιο το λαού, στο σοσιαλισμό, στον προλεταριακό διεθνισμό.
Προχωράμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.
Είναι βαθιά και επιστημονικά θεμελιωμένη η πεποίθησή μας ότι ο 21ος θα είναι ο αιώνας της αναζωογόννησης του κομμουνιστικού κινήματος, των νέων νικηφόρων και ορμητικών σοσιαλιστικών επαναστάσεων. Η εποχή μας είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό.
Ο αρνητικός συσχετισμός των δυνάμεων δεν μας αποθαρρύνει, γιατί το γνωρίζουμε ότι θα ανατραπεί.
Έχουμε εμπιστοσύνη στις θέσεις μας που επιβεβαιώνονται από τις εξελίξεις. Έχουμε εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη.
Το ΚΚΕ βαδίζει στις αναμετρήσεις που είναι μπροστά μας πιο έμπειρο και πιο εξοπλισμένο.
Πορευόμαστε με ένα μόνο σκοπό: να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών, να οικοδομήσουμε τη μεγάλη αντικαπιταλιστική συμμαχία που θα αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική και θα βάλει τέλος στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, στους πολέμους, στις κρίσεις, στην εκμετάλλευση.
Για να δικαιωθούν τα όνειρα και οι θυσίες των παλαιότερων γενιών, για να ανοίξει ο δρόμος και να εκπληρωθούν τα όνειρα και οι σύγχρονες ανάγκες του λαού με την εργατική νίκη, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.
Ζήτω τα 70 χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών
Ζήτω τα 96 του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας».


by noreply@blogger.com (ΧΑΪΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ)
via ΧΑΪΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ENA KI ENA news Αττική

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video