ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και όλους

Το θέμα με την ΕΤΑΔ και το ακίνητο που εκμίσθωσε στον ιδιοκτήτη του ΕΞΗ έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ αναγνωσιμότητας. Προφανώς το θέμα ενδιαφέρει όλους τους συνδημότες μας και κυρίως τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που έδειξαν να μαθαίνουν την είδηση από εμάς!!



Πέρα από την στάση που εμείς κρατάμε το ζήτημα της Δημόσιος Περιουσίας και πως αυτή χαρακτηρίζεται έτσι θα πρέπει να τονίσουμε πως για να έχεις περιουσία πρέπει να είσαι σε θέση να την συντηρείς και να την αξιοποιείς. Για αυτό έχουμε στα χρόνια της κρίσης και τόσες αποποιήσεις κληρονομιάς!

Ο Δήμος μας που κινείται με τα 40 εκ ευρώ ετησίως της κρατικής χρηματοδότησης , δανείζεται για να κάνει το οποιοδήποτε έργο αφού τα χρήματα αυτά ίσα-ίσα του φτάνουν για να συντηρεί τις υπάρχουσες δομές της πόλης . Το προσωπικό του Δήμου , η καθαριότητα, οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ παραμένουν για την εκάστοτε διοίκηση ο μόνιμος βραχνάς αφού καμία διοίκηση δεν λειτουργεί ως ιδιωτική επιχείρηση και καμία δεν χαλάει λιγότερα από όσα εισπράττει. Αποτέλεσμα είναι να έχουμε συνεχή νέο δανεισμό που θα αποπληρώσουν οι δημότες μας στο μέλλον.

Το νοικοκύρεμα στα οικονομικά της τωρινής διοίκησης χαλάει σε κάθε προεκλογική περίοδο που οι παροχές αυξάνονται για να κερδηθεί και η επόμενη μάχη. Με δεδομένο ότι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ΔΕΝ ψηφίζουν απλά τον εκάστοτε προϋπολογισμό αλλά δεν ενημερώνουν και τους πολίτες για τα ανοίγματα κάνουμε εμείς αυτόν τον άχαρο ρόλο σε μια προσπάθεια να γλιτώσουμε τις διοικήσεις από τις πιθανές τους ποινικές ευθύνες. Με δεδομένο όμως πως στην Ελλάδα 1-2 δήμαρχοι έχουν καταλήξει στη φυλακή σε βάθος τριακονταετίας ουδείς μας δίνει και ιδιαίτερη σημασία αφού τα δικά μας κείμενα ή άρθρα ποτέ δεν έρχονται ως ερωτήσεις στα δημοτικά συμβούλια από αυτούς που τάχα ασκούν έλεγχο στη διοίκηση. Το θέμα με την ΕΤΑΔ επειδή είναι σε προεκλογική περίοδο θα έρθει αφού η νυν δημοτική κίνηση θα θέλει να τονίσει πως κάνει αγώνες ώστε η Δημόσια Περιουσία να παραδοθεί από το κεντρικό κράτος στον δήμο μας. Τώρα τι θα την κάνει αφού δεν έχει ένα ευρώ για να την αξιοποιήσει είναι ένα ερώτημα που δεν θέλει να απαντήσει ουδείς.

Αρκεί να την έχουμε αναξιοποίητη όπως κάνουμε επί δεκαετίες με δομές τις οποίες τις παραχωρούμε ΤΖΑΜΠΑ σχεδόν σε ιδιώτες ή με χαμηλά μισθώματα και αυτές βγάζουν υπερκέρδη εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Είναι δε τόσο "τελειωμένοι" οι εκμισθωτές που δεν κάνουν ούτε μια ανακαίνιση στους χώρους που εκμισθώνουν. Φεύγοντας αφήνουν πίσω τους δομές που είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων χειρότερες από όταν τις εκμίσθωσαν!! Έτσι πορευόμαστε εν έτη 2018 και ζητάμε ξένους επενδυτές που είναι αδύνατον να έρθουν και να συμμετέχουν σε στημένους διαγωνισμούς που από πριν δείχνουν το ποιος θα πάρει την δουλειά. Αυτό γίνεται και σε κεντρικό επίπεδο με εξαίρεση μεγάλες δομές του κράτους όπως ΟΣΕ, ΛΙΜΑΝΙΑ κ.α όπου εκεί συνήθως οι επενδυτές είναι από κράτη παρίες!!! Γιατί άμα τα λιμάνια σου τα παίρνουν οι Κινέζοι τότε κάτι κάνεις πολύ λάθος.

Για αυτό και κράτη όπως η Ρουμανία και η Σλοβακία που έλκουν καθαρά δυτικές επενδύσεις σε πολύ λίγα χρόνια έχουν καταφέρει να αυξήσουν μισθούς και συντάξεις για τους κατοίκους τους. Ο μέσος μισθός στη Σλοβακία είναι αυτή την στιγμή 800 ευρώ , η χώρα είναι στη ζώνη του ευρώ και η ανεργία της είναι μονοψήφια!!

Αυτά για όσους κατηγορούν τον καπιταλισμό και τον δυτικό κόσμο για την δική μας κατάντια. Αλλά πάμε πάλι στο θέμα με τα ακίνητα Νάστου που πλέον με απόφαση του Αρείου Πάγου έγιναν Δημόσια Περιουσία που πέρασε στην ΕΤΑΔ. Εάν ο Δήμος δεν καταφέρει να δοθούν σε αυτόν κινδυνεύει πολύ γρήγορα να δει πολλά από αυτά τα ακίνοθητα να πωλούνται σε ιδιώτες γιατί η εκμίσθωση μπορεί να μην είναι τα επόμενα χρόνια αρκετή όταν το Κράτος θα ψάχνει έσοδα για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Σ.Μ 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ENA KI ENA news Αττική

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video